Навигация
GDPR > Стаття 53. Загальні умови для членів наглядового органу
Скачать в PDF

Стаття 53 GDPR. Загальні умови для членів наглядового органу

1. Держави-члени забезпечують, щоб кожного члена їхніх наглядових органів було призначено у порядку прозорої процедури:

— їхній парламент;

— їхній уряд;

— їхній голова держави; або

— незалежний орган, якому доручено здійснити призначення згідно з законодавством держави-члена.

2. Кожний член повинен мати кваліфікації, досвід і вміння, зокрема, в сфері захисту персональних даних, які є необхідними для виконання його обов’язків та здійснення повноважень.

3. Обов’язки члена припиняються в разі закінчення строку повноваження, відставки чи обов’язкового виходу на пенсію згідно з законодавством відповідної держави-члена.

4. Член підлягає звільненню лише у випадках серйозного проступку або якщо член більше не дотримується умов, необхідних для виконання обов’язків.

Преамбулы Оставить комментарий
Преамбулы

(121) Загальні умови для члена чи членів наглядового органу необхідно встановлювати у законодавчому порядку в кожній державі-члені; зокрема, вони повинні гарантувати призначення таких членів на основі прозорої процедури, парламентом, урядом або главою держави в державі-члені на підставі пропозиції, внесеної урядом, членом уряду, парламентом або палатою парламенту, або незалежним органом, наділеним такими повноваженнями відповідно до законодавства держави-члена. Для забезпечення незалежності наглядового органу, член або члени повинні діяти добросовісно, утримуватися від будь-якої дії, що є несумісною з іншими їхніми обов'язками, та не повинні, протягом строку їхніх повноважень, займатися будь-якою несумісною діяльністю, прибутковою чи ні. Наглядовий орган повинен мати свій власний персонал, відібраний наглядовим органом або незалежним органом, заснованим за законодавством держави-члена, який повинен підпорядковуватися безпосередньому керівництву члена чи членів наглядового органу.

Оставить комментарий
[js-disqus]