Navigacija
BDAR (GDPR) > Стаття 53. Загальні умови для членів наглядового органу
Atsisiųsti kaip PDF

Стаття 53 GDPR. Загальні умови для членів наглядового органу

1. Держави-члени забезпечують, щоб кожного члена їхніх наглядових органів було призначено у порядку прозорої процедури:

– їхній парламент;

– їхній уряд;

– їхній голова держави; або

– незалежний орган, якому доручено здійснити призначення згідно з законодавством держави-члена.

2. Кожний член повинен мати кваліфікації, досвід і вміння, зокрема, в сфері захисту персональних даних, які є необхідними для виконання його обов’язків та здійснення повноважень.

3. Обов’язки члена припиняються в разі закінчення строку повноваження, відставки чи обов’язкового виходу на пенсію згідно з законодавством відповідної держави-члена.

4. Член підлягає звільненню лише у випадках серйозного проступку або якщо член більше не дотримується умов, необхідних для виконання обов’язків.

Konstatuojamosios dalys Palikite komentarą
Konstatuojamosios dalys

(121) Загальні умови для члена чи членів наглядового органу необхідно встановлювати у законодавчому порядку в кожній державі-члені; зокрема, вони повинні гарантувати призначення таких членів на основі прозорої процедури, парламентом, урядом або главою держави в державі-члені на підставі пропозиції, внесеної урядом, членом уряду, парламентом або палатою парламенту, або незалежним органом, наділеним такими повноваженнями відповідно до законодавства держави-члена. Для забезпечення незалежності наглядового органу, член або члени повинні діяти добросовісно, утримуватися від будь-якої дії, що є несумісною з іншими їхніми обов'язками, та не повинні, протягом строку їхніх повноважень, займатися будь-якою несумісною діяльністю, прибутковою чи ні. Наглядовий орган повинен мати свій власний персонал, відібраний наглядовим органом або незалежним органом, заснованим за законодавством держави-члена, який повинен підпорядковуватися безпосередньому керівництву члена чи членів наглядового органу.

Palikite komentarą
[js-disqus]