Навигация
Скачать в PDF

Преамбула 26

(26) Принципи захисту даних необхідно застосовувати до будь-якої інформації про фізичну особу, яку ідентифіковано чи можна ідентифікувати.

Персональні дані із використанням псевдоніму, що можна приписати фізичній особі після використання додаткової інформації, необхідно розглядати як інформацію про фізичну особу, яку можна ідентифікувати.

Щоб встановити можливість ідентифікації фізичної особи, необхідно взяти до уваги всі способи, що будуть використані з високою імовірністю, такі як відокремлення, контролером або іншою особою для ідентифікації фізичної особи прямо чи опосередковано.

Для встановлення достатньої ймовірності використання способів для ідентифікації фізичної особи, необхідно взяти до уваги всі об’єктивні фактори, такі як витрати та період часу, необхідні для ідентифікації, з огляду на технології, наявні станом на момент опрацювання, і технологічні розробки.

Принципи захисту даних, відповідно, не можна застосовувати до анонімної інформації, зокрема інформації, що не стосується фізичної особи, яку ідентифіковано чи можна ідентифікувати, або персональних даних, що стали анонімними у такий спосіб, що суб’єкта даних неможливо чи більше неможливо ідентифікувати.

Таким чином цей Регламент не стосується опрацювання такої анонімної інформації, у тому числі, для статистичних або дослідницьких цілей.

Комментарий эксперта Соответствующие статьи Руководство и прецедентное право Оставить комментарий
Комментарий эксперта

Анонимизацию не следует путать с обезличивании в значении, принятом в Российской федерации. В соответствии со ст.3 Федерального закона от 27.07.2006 N 152-ФЗ «О персональных данных» (ред. от 31.12.2017) «обезличивание персональных данных — действия, в результате которых становится невозможным без использования дополнительной информации определить принадлежность персональных данных конкретному субъекту персональных данных» (Выделение мое — СВ). Анонимизация по GDPR подразумевает невозможность установить личность индивида даже при наличии дополнительных сведений. Например, если вы не можете узнать человека по фотографии, но у вас есть Интернет и доступ к поиску по картинкам Google, то данное изображение представляет собой не анонимную, а псевдонимную информацию.


для доступа к полному тексту

Автор
Siarhei Varankevich
Сергей Воронкевич CIPP/E, CIPM, CIPT, MBA, FIP
FIP_IAPP
Сооснователь и директор DPO LLC. Тренер и ведущий консультант
Соответствующие статьи Руководство и прецедентное право Оставить комментарий
[js-disqus]