Navigation
GDPR > Преамбула 63
Download PDF

Преамбула 63

(63) Суб’єкт даних повинен мати право доступу до персональних даних, які збирають щодо нього, і реалізовувати таке право вільно та через розумні проміжки часу для того, щоб бути обізнаним про законність опрацювання та перевірити її.

Це включає право суб’єктів даних мати доступ до даних, що стосуються їхнього здоров’я, наприклад даних у їхніх медичних записах, що містять інформацію, таку як діагнози, результати обстеження, оцінювань, які проводять лікарі-куратори, і будь-які інше надане лікування або втручання.

Кожен суб’єкт даних повинен, таким чином, мати право знати і отримувати інформацію, зокрема про цілі, для яких опрацьовують персональні дані; за можливості, період, протягом якого опрацьовують персональні дані; одержувачів персональних даних; логіку, що обумовлює будь-яке автоматизоване опрацювання персональних даних, і принаймні, що базується на профайлінгу; наслідки такого опрацювання.

За можливості, контролер повинен бути спроможним надавати віддалений доступ до системи безпеки, яка б забезпечила суб’єкту даних прямий доступ до своїх персональних даних.

Таке право не повинно негативно впливати на права чи свободи інших осіб, у тому числі комерційні таємниці чи інтелектуальну власність та, зокрема, авторське право в галузі захисту програмного забезпечення.

Проте наслідком таких обговорень не повинна бути відмова надати усю інформацію суб’єкту даних.

Якщо контролер опрацьовує великі обсяги інформації про суб’єкта даних, він повинен мати можливість надіслати запит про те, щоб до моменту надсилання інформації суб’єкт даних вказав інформацію або види опрацювання даних, яких стосується запит.